Chudnutie

Chudnutie

Keďže tu máme január a mnohé z vás idú makať, pozrime sa bližšie, ako vlastne dosiahneme, aby telo začalo páliť tuk.

Zo skúsenosti viem, že mnohým z vás nejde o to, aby telo nabralo trochu svaloviny a vyzeralo pevnejšie, ale skôr chcete byť chudé.  Za každú cenu. Je vám jedno, čo telo prežíva, vy to prosto chcete. Vydržíte nejesť niekoľko dní, týždňov, len aby ste dosiahli svoj cieľ. A to len, pre pár dní pri mori. Tak začnete behať. Najprv vonku, to vám časom príde neúčinné, tak prídete do fitka. Tam vám kolegynky poradia, že musíte behať viac a do toho ešte cvičiť pár cvikov na brucho a časom to bude dobré. Čo sa stane skutočne? Schudnete, ale len dočasne. Vaše telo ostane mäkké a neatraktívne.

Byť sexi a obliecť si hocičo je síce fajn, ale musíme si uvedomiť, že náš organizmus musí  dostať správnu životosprávu. Byť štíhla a mať pritom pevné telo dlhodobo je možné, len vtedy, ak budete jesť pravidelne a kvalitne.

 

Už mnohokrát som písala články do novín, ako telo pracuje, prečo je tak dôležité dodržiavať obmedzené stravovacie návyky a zároveň cvičiť. Ale pre tento prípad sa potrebujeme motivovať, tak si to celé zhrnieme.

Čo v tele zanechá „hladovka“???

Viem, že ste silné ženy, keď sa zapriete, dokážete nejesť aj týždeň. Respektíve vydržíte fungovať pri veľmi malom množstve potravy. ALE, vaše telo nepotrebuje prísť o všetky živiny, ktoré potrebuje na prežitie, aby chudlo. Kým sa začne efektívne páliť tuk, telo prechádza štyrmi dôležitými fázami a tie u niekoho môžu trvať aj mesiac. Keď  sa vyhladujete, oberáte sa o svaly a nie o tuk. Prvé čo začne organizmus spaľovať je sval, pretože z neho má aspoň nejakú energiu, keď už mu nedoprajeme potravu. Potom dochádza len k tomu, že sme čoraz slabšie a cítime sa vyčerpané. Pociťujeme únavu a nevládzeme. Táto „diéta“ zanechá po sebe „ranu“.  Keď „hladovku“ zopakujeme viackrát za sebou, môže to mať katastrofálny dopad na trávenie, zažívanie a iné procesy. A čo ešte? Takto zničený systém sa veľmi ťažko nastavuje na „normálny“ stravovací režim. Telo ho prijíma veľmi ťažko a dlho si zvyká, kým začne metabolizmus opäť fungovať účinne.

Stravovací systém

-ten musíte nastaviť pravidelnými raňajkami, desiatou, obedom, olovrantom a večerou. To znamená, že potrebujete denne jesť päť až šesťkrát. Jedlá nastavíme podľa spánku. Posledné jedlo jeme dve hodiny pred spaním. A určite nie, po piatej hodine už nejesť. Hádam najväčší omyl pri stravovaní. Dokonca aj počas spánku organizmus potrebuje živiny. Preto by sme ako posledné jedlo pred spaním, mali zaradiť pomalé bielkoviny, aby sa počas noci uvoľňovali. Aby mal sval dostatok energie z posledného jedla, pretože ho čaká veľa hodín bez prísunu potravy. Inak o ten sval prídeme. Zbytočne sme makali toľké hodiny vo fitku, keď to pokazíme stravou. Môžete dvíhať aj sto kíl na „prdel“, pokiaľ nezačleníte kvalite rozložené bielkoviny a sacharidy počas dňa, nikdy ju „nenamakáte“. Môže prísť super svalovica, zadok sa spevní, vyzerá z týždňa na týždeň lepšie. Ale ak nevydržíme kvalitne sa stravovať, o sval zaručene prídeme.

Aj mne sa to stalo, mnohokrát. Určite je lepšie poučiť sa z chýb druhých a nie z vlastných.

Už vieme veľmi dôležité info, teraz choďte do toho naplno, bez zbytočných prešľapov. Ušetríte veľa času, energie a námahy. Veď vieme, že nás to stojí veľa. 

Chcem vyskúšať

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Sexy zadok

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Fit BODY

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Body PUMPING

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať DYNAMIC body

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať BodyForming

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Kruháč

Moment, prosím, formulár sa nahráva...