Moje telo od veľryby po vyžlu

Moje telo od veľryby po vyžlu

Možno sa pýtate o čom tu tá vyžla ide písať. No poviem vám, že mám o čom. Moje telo zažilo dva extrémy, tú veľrybu som si vychutnávala počas tehotenstva. Neviem presne koľko kíl som pribrala, no v deviatom mesiaci, keď to išlo rýchlosťou +5 kíl za týždeň, a to nekecám, som sa prestala vážiť. Dobre, zhruba +16 kg, tri týždne pred pôrodom. Nebola to až taká sranda, keď si pomyslím, že mi bolo zaťažko zohnúť sa po toaletný papier. A o nasadaní do mini auta bez posilňovača riadenia ani nejdem písať.

Viem, že niektoré z vás to mali ešte horšie. Dobre. Ale nejdeme sa pretekať, nie o tom som chcela.

Keď už sa konečne moje dievčatko rozhodlo pozrieť na mamu zvonku, bola som šťastná ako blcha. Tešila som sa ako rýchlo nabehnem do fitka a začnem to ozrutné telo dávať dokopy. Na prekvapenie som zistila, že to asi tak rýchlo nepôjde. Prečo? Keď počítam každú hodinu kojenia, pričom som sa vlastne celý deň snažila kojiť, by som to časovo nezvládla. Nepridalo tomu ani zistenie, že s dieťaťom prisatom na hrudníku sa cvičí len veľmi ťažko. V rámci dobrých vzťahov v rodine, som sa rozhodla ešte chvíľu počkať.

Moja prvá návšteva fitka bola veľmi rýchla. Po rozcvičke som suverénne začala drepovať a po 10 drepoch to prišlo. Tep 300, nohy skameneli a ja som nechápala čo sa to deje. Po malej pauze som začala znova. Výsledok rovnaký, no namiesto 10 drepov, to bolo biednych 8. Bola som v šoku, telo mi vymenili. Trošku som sa ešte pošúchala po pár strojoch a sklamaná som šla domov.

Postupne som pochopila, že sa tak rýchlo do toho nevrátim, ak chcem plnohodnotne vychovávať a starať sa o svoje dieťa.

Čo sa dialo potom? Stala sa zo mňa mama, nebudem rozpisovať čo to obnáša, každá to vieme. Veľmi rýchlo som začala opäť trénovať a celý deň som behala.

Časom sa to však prejavilo na mojom tele veľmi radikálne. Zo začiatku by ste povedali, že super, veď celkom rýchlo schudla. Bola som chudšia než pred tehotenstvom. A to bol ten druhý extrém.

Ale čo bolo za tým?

Spálila som všetky svaly, čo moje telo krvopotne celé roky zbieralo. A to doslovne. Objavili sa staré problémy s chrbticou a začala ma brutálne bolievať. Nespevnený chrbát a kojenie mali za následok strašné hrbenie. Pohybovala som ako homo habilis. Telo síce bolo štíhle, ale bez svalov, nespevnené. Bola som slabšia než mucha a veľmi unavená.

Taká mama potrebuje silu aby zvládla „pár“ vecí denne. Chcela som znova to silné telo, ktoré som poznala predtým. Začala som makať a stravovať sa ako treba.

 

Výrazy ako kojiť, fitko a pod. mi prosím odpustite, keby som ich písala spisovne, stratili by "šťavu". :)

Chcem vyskúšať

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Sexy zadok

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Fit BODY

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Body PUMPING

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať DYNAMIC body

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať BodyForming

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Kruháč

Moment, prosím, formulár sa nahráva...